A Szerv Atlasz 2.1.17. lapjának megtekintése eredeti méretbenNagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.

Ha rákattintott a képre, és a nagyméretű bemutató képek között megtalálta, akkor (a szerző jóvoltából ingyenesen) elolvashatta/tanulmányozhatta ezt a Szerv Atlasz lapot. Ha a lap nincs fent az interneten - közösen is úgy látjuk helyesnek, hogy - Ön akkor se maradjon információ nélkül! :)
Ezért a lap szövegét - igaz ömlesztve, de - bemásoljuk ide. (A Biologika Szabadegyetem honlapját üzemeltetőnek írásos engedélye van erre.)
Ha pedig a TELJES információcsomagot szeretné gyönyörű szép könyv formában (igényes, strapabíró kivitelű könyv, mobil, hordozható,és még tápegység sem kell hozzá), akkor azt beszerezheti a szervatlasz.hu címen, tanfolyamokon vagy könyvesboltokban. Az atlasz zöld hátteres alapismeretek részének free digitális képcsomagját a Szabadegyetem hírlevelére való feliratkozás után, a hírlevélben megadott linkről letöltheti!
     Előző lap                          Vissza                         Következő lap    

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Biologika Szerv Atlasz egy multimédiás prezentációs és tananyag, a hivatalos BIOLOGIKA® tanfolyamok képzési anyaga. Egy természettudományos összefüggéseket ismertető (tan)könyv. (Nem ad semmilyen terápiás instrukciót és nem öndiagnosztizálásra szolgál. Diagnózisért és kezelésekért forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.) Szeretne biologika tanfolyamon részt venni? Kérjük vegye figyelembe, hogy ez a logó hitelesíti a Barnai Robertó-féle tanfolyamok METODIKÁJÁT és TARTALMÁT. A Szerv Atlasz tanfolyami és oktatási célú használata (többek között minőségbiztosítási okból) csak írásos engedéllyel rendelkező trénernek megengedett. Szeretne biologika tanár lenni? Szeretné a Szerv Atlaszt tanfolyami prezentációs anyagként használni? Lefordítaná más nyelvekre, vagy akár ki is adná? Engedéllyel lehetséges, vegye fel a kapcsolatot a szerzővel! A zöld hátteres Szerv Atlasz lapok kivételével (mert az első fejezet a legfontosabb, leginkább közérdekű alapismereteket tartalmazza), a szerv atlasz többi részének sokszorosítása, publikációja, (sem egészében, sem részleteiben) nem megengedett, sem elektromos vagy mechanikus módon, beleértve a nyilvános előadásokat, kurzusokat, hangoskönyvet, bármilyen fénymásolást, internet terjesztést, e-bookot és az információrögzítés bármely formáját - semmilyen formában és értelemben) a szerző írásos engedélye nélkül. Felhívjuk arra szíves figyelmét, hogy a Szerv Atlasz egy jogilag védett kiadvány, és a biologika logo* egy nemzetközileg bejegyzett védjegy (*egy kör, három fibonacci vonal, és egy egyenlő szárú háromszög). Az atlasz másolása, publikálása, képek, ábrák, szövegek, szövegrészek, kivonatok sokszorosítása, valamint az atlasz tanfolyami, oktatási célú használata írásos engedély nélkül szinte minden országban bűncselekménynek minősül. Ha jogtalanságot, visszaélést venne észre és azt jelzi a kiadónak - hálásan megköszönjük. (info kukac organatlas pont .net) A zöld hátteres alapismeretek lapok/oldalak azonban szabadon másolhatók, használhatók, felhasználhatók, ingyenesen megoszthatók, nyomtathatók, valamint az atlasz kiadójánál külön füzet, plakátok és molinók formájában is kaphatók.
A lap szövege a következő:

49 A DHS-nél rövidzárlat történik az agyban. Az idegrendszeri változás vezérlésváltozást eredményez az adott agyi reléközpontból vezérelt szerven. Ebből a szögből, körülbelül itt találja az agyi gócot. Lelki szinten érzelmi kilengés, túltengés. LÉLEK AGY v.7.2014.04.14. Bartholini-mirigyek (mirigyszövet) Biológiai funkciója: kocsonyás, átlátszó, síkosító váladékot termel. 54 éves hölgy Bartholini-mirigy daganatának góca a KA szakaszban. Korábban azt gondolták, hogy a Bartholini-mirigy gyulladását (MU) a mirigy kivezető csövébe jutott „gennykeltő” baktériumok okozzák. Azt feltételezték, hogy a kivezető csövet megtámadják ezek a „kórokozók”, mely ettől megduzzad, elzáródik, a mirigy által termelt váladék nem tud kiürülni, és ennek következtében gyulladás és tályog alakul ki. Azt már senki sem feszegette, hogy egy mirigy duzzanata, folyadékfeltorlódása és egy gennyes tályog közel sem ugyanaz, de még csak nem is hasonlítanak egymásra. Ha valakinek zavaró vagy túl nagy, esetleg nem szándékozik vagy ésszerűségi okból nem javasolt az természetes elbontás kivárása (hosszabb ideig is eltarthat), viszonylag kis beavatkozással eltávolítható a gyulladt rész, és a tályog kitisztítható, tisztogatható. A Bartholini-mirigyek SZERV Ha teljesülnek a biológiai természettörvényeknél leírt feltételek, beindul egy Értelmes Biológiai Különprogram (SBS, ÉBK), szervi szinten sorvadást (szövetcsökkenést) vagy daganatot (szövetgyarapodást) tapasztalunk. A DHS hatására kialakuló elváltozásnak mindig van konkrét biológiai értelme, célja, rendeltetése. Konfliktustípus: ún. falat-konfliktus nemi és szexuális vonatkozásban. Érzelmi tartalom: Szeretném, ha a nemi falat meglenne. Szeretném, ha a közösülés, házasélet, nemi élet jól menne. Nem tudok kielégülni, nem tudnak kielégíteni. Nem csúszik elég jól a nemi falat. Nem vagyok elég nedves és kívánatos. KA szakaszban: duzzanat, tömör, karfiolszerűen növekvő, kiválasztó jellegű mirigydaganat, fokozott síkosító váladék termelés. Betegségnevek: a Bartholini-mirigy daganata (Bartholini-adenocarcinoma), lassú megnagyobbodás, ezért ezt ritkábban diagnosztizálják. MU szakaszban: a fölösleges szövet egyszerűen leválik, bűzös tuberkulotikus daganatelbontás, mirigyszövet-elsajtosodás, bűzös folyás. Betegségnevek: a Bartholini-mirigyek gyulladása, "ciszta", gombás és/vagy bakteriális „fertőzése”, Bartholini-tályog. Ezt már gyakrabban diagnosztizálják, mert még egy kisebb daganat elbontása is járhat nagyobb duzzanattal, gyulladással, kifakadással. Az elváltozás biológiai értelme: több illat- és síkosító váladék termelése, hogy a nemi falat könnyebben csússzon, jobban menjen. 2.1.17. a fejlődéstörténet korai szakaszán bél-váladéktermelő mirigyek voltak, melyek nemi váladék, természetes illat- és síkosítóanyag kiválasztására specializálódtak. Alap szeminárium 2006-2016 © Barnai Roberto - biologika.hu

Ha tetszik Önnek az ismeretanyag, ami ezen az oldalon
elérhető, esetleg már meg is tapasztalta és ajánlaná
másoknak, itt is érdemes és ajánlatos rákattintani
a Tetszik gombra. Köszönjük a támogatást!
Ez a fészbukon jelenleg sajnos nem nagyon látszik, de ugyanakkor
jelentősen elősegíti vele, hogy ez a lap, ez az oldal a google
keresőben is egyre előrébb jelenjen meg. Ha meggondolná magát,
Tevékenységnaplóban tudja a Like-ot módosítani vagy levenni.

Eseménynaptár

Utolsó hónap július 2024 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31