Mi az új medicina (biologika) konzultáció?

                                                                               (ennek az oldalnak az egyszerűsített elérhetősége: www.konzultacio.biologika.hu )

Amit a konzultációról tudni kell:

A Biologika Szabadegyetem partnereivel való konzultáció előfeltétele

https://alapismeretek.biologika.hu videó megtekintése,
https://hd.szervatlasz.hu lapok alapos áttanulmányozása.

Tanfolyamon részt venni, nem elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki a Szerv Atlaszt hasznosítsa vagy hogy konzultációt igénybe vegyen. A tanfolyamon való részvétel mégis előny, mert úgy a konzultáció nem két-három óra, hanem fele annyi idő. Ezen felül minél felkészültebben megy valaki konzultációra, annál többet és jobban hasznosítani tud, a konzulens által elmondottakból. Egyből a közepébe vághatnak, és nem az alapismeretekkel kell foglalkozni, ami konzultáció nélkül is ingyen beszerezhető (biologika.hu szervatlasz.hu biologika.tv).

Fontos, hogy a konzultáció nem azoknak való, akik kezelésre, beavatkozásra szorulnak. Panaszával forduljon kezelőrvosához vagy gyógyszerészéhez és vegye figyelembe a leírásokat, előírásokat. A biologika konzultáció nem helyettesít kezelést vagy beavatkozást. A biologika konzultáció nem termékajánlás, nem kezelés és nem terápia.

A konzultáció azoknak való, akiknek nincsen súlyos elváltozása vagy bármi olyan, ami kezelésre, beavatkozásra szorulna. 

A konzultáció egy bizalmas jellegű, személyes esettörténeti feltárás, melynek célja a tudatossá válás, hogy az érintett képessé váljon arra, hogy megbetegedéseit önmaga kezelje, irányítsa, kedve szerint.  

A konzultáció egy témájában kötött személyes beszélgetés, melynél az Ön aktív közreműködése szükséges. Téma az új medicina (biologika) tükrében az, amire Ön kíváncsi. Sorra veszik azokat a lehetséges konfliktusokat, élethelyzeteket, melyek az elváltozással, érzelmi kilengéssel összefüggésben lehetnek. A biologika konzulens támogatja Önt és útmutatással szolgál, hogy elváltozásait, megbetegedéseit megértse. A megértés által átveheti az irányítást a betegsége alakulása felett, és kiegyensúlyozódhat lelkileg, testileg. A konzulens az Ön által megadott információkból dolgozik, és tapasztalatával, rutinjával segíti Önt abban, hogy beazonosítsák pontosan micsoda az, ami elváltozását előidézte, kiújítja, fenntartja, vagy mi az oka (ha már nincsen). A konzultáció ugyanakkor egyfajta kiegészítő oktatás jellegű korrepetálás, hogy az adott megbetegedésnél az elváltozás hogyan működik.

Mint mindig, az Ön életéért, az Ön érzelmeiért, azok zaklatottságáért vagy nyugalmáért csakis Ön vállalhatja a felelősséget. A konzulenstől ne várja azt, hogy megmondja, hogy az életében, életvitelében Önnek mit kell tennie. Abban segít a konzulens, hogy az Ön számára kivitelezhető megoldást megtalálják. A konzulens a konfliktusok feltárásánál az Ön által megadott (elmondott) információkból dolgozik, és ha Ön feledékeny, vagy nem jól emlékszik, a konzulens következtetései sem lesznek helyesek. Mégis, a konzultáció pont azt a célt szolgálja, hogy a tömérdek lehetséges konfliktus közül azt megtalálják, ami közös meglátásuk szerint az elváltozás, tünet, betegség hátterében áll. Ha esetleg Ön benne van konfliktusban, annak megoldása Önön múlik, és ha esetleg nem elég tájékozott, informálja Önt arról, mi várható a megoldás utáni szakaszban.

A konzulens nem képes az Ön konfliktusait Ön helyett megoldani, ezt ne is várja tőle. Viszont segíthet Önnek az Ön saját megoldásait megtalálni. A konzulens nem vállal át Öntől döntéseket, nem befolyásolja döntéseiben, mindvégig csak és kizárólag Öntől függ az egészsége és a jóléte alakulása.

(De mi van akkor, ha Ön rosszul van, vagy vészhelyzetben, veszélyhelyzetben van és megítélése szerint sürgősen segítségre van szüksége? Akkor NEM a biologika konzulensek illetékesek. Azonnal forduljon orvoshoz, gyógyszerészhez. Tegyen meg mindent azért, hogy Önnél, az Ön életében ne is jöjjön össze vészhelyzet. Tájékozódjon időben, mielőtt még nem késő.)

A biologika konzulensek, amellett, hogy előadók és trénerek, egyfajta magántanárok (is). Legjobb tudásuk szerint próbálják az érdeklődő javát szolgálni. Segítenek ezotéria-mentes biológiai, biologikus szemmel értelmezni kérdéseket, és felkészülni a jövőbeli Biologika vizsgákra is.

Mivel nincs két egyforma biologika konzulens, így szakmai, szakirányú képzettségük, jártasságuk is különböző lehet. Válasszon olyat, akinek az érdeklődési köre az Önéhez hasonló.

Ahhoz, hogy pontosabb információkhoz jussanak hasznos és szükséges, hogy hozza magával a leleteit. (Adatai nem kerülnek feljegyzésre, leleteit senki nem másolja le.) Először is a lelet egy nagyon jó támpont, és így komolyan lehet venni, hogy Önnek tényleg valamilyen elváltozása van/volt. Másrészt a lelet sok kiegészítő információval szolgálhat ami kizárásos alapon megint csak egyszerűsítheti, megkönnyítheti az esettörténeti feltárást. A konzultáció ugyanis NEM VIZSGÁLAT, NEM DIAGNOSZTIZÁLÁS. Diagnózisért forduljon megfelelő műszerekkel és szakképzettséggel rendelkező szakorvoshoz, diagnosztához. A szervi elváltozások pontos ismerete, pontos leletek nélkül a konzultáció ugyan nem lehetetlen, de ha nem ér rá, akkor jobb mellőzni az időpocsékoló találgatást.

A konzultáció - hacsak nem folyamatos képzés, vagy (vizsgára) felkészítés - alkalmi jellegű. Alkalmi jellegűt azok választanak, akiknél valamilyen kérdés (pl. vizsgálat vagy diagnózis után) felmerült, de nem volt rá módjuk, hogy az Új Medicinát alaposabban tanulmányozzák, nincsenek nagyon otthon az új medicinában, és egy viszonylag rövid, személyre szabott felvilágosítást, tájékoztatást, útmutatást kérnek.

Egyetlen konzultáció alkalmával legfeljebb kettő különböző megbetegedést ajánlatos feltárni. A tapasztalat azt mutatja, hogy általában nincs szükség háromnál több konzultációra, mert az ember "belerázódik" a tünetek és érzelmek összefüggéseinek értelmezésébe. Ha új konfliktusa vagy kérdése felmerül, jobban kiismeri magát a Szerv Atlaszban vagy (ha tud németül/angolul a Tudományos Táblázatban), és egyedül is tájékozódhat. Így talán már nem is kerül sor súlyos elváltozásra. Az Új Medicina (Biologika) ismeretének minden elváltozásnál hasznát vehetjük ami biztosan nem mérgezés, nem baleset, nem sugárzás, v. fejlődési rendellenesség következtében alakult ki. Szinte minden betegségre magyarázatot ad, aminél a régi orvostudományban azt írták, hogy "oka nem ismert." Az allergiától a végbélrákig! 

A Biologika Szabadegyetem partnereivel végzett konzultációnak óradíja van, általában 10e Ft/megkezdett óra. 
Eltérés lehetséges, ezért erről mindig előtte érdeklődjön annál, akihez menne.

Aki konzultációra jelentkezik, előtte mindenképpen nézze meg az előfeltételeknél megadott videókat
(legalább! egyszer), és tanulmányozza át az olvasnivalót, mert anélkül nincs konzultáció. Köszönjük megértését!

(+ rövid kiegészítő információ itt.)

Eseménynaptár

Utolsó hónap július 2024 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31