A Szerv Atlasz 2.2.1. lapjának megtekintése eredeti méretbenNagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.

Ha rákattintott a képre, és a nagyméretű bemutató képek között megtalálta, akkor (a szerző jóvoltából ingyenesen) elolvashatta/tanulmányozhatta ezt a Szerv Atlasz lapot. Ha a lap nincs fent az interneten - közösen is úgy látjuk helyesnek, hogy - Ön akkor se maradjon információ nélkül! :)
Ezért a lap szövegét - igaz ömlesztve, de - bemásoljuk ide. (A Biologika Szabadegyetem honlapját üzemeltetőnek írásos engedélye van erre.)
Ha pedig a TELJES információcsomagot szeretné gyönyörű szép könyv formában (igényes, strapabíró kivitelű könyv, mobil, hordozható,és még tápegység sem kell hozzá), akkor azt beszerezheti a szervatlasz.hu címen, tanfolyamokon vagy könyvesboltokban. Az atlasz zöld hátteres alapismeretek részének free digitális képcsomagját a Szabadegyetem hírlevelére való feliratkozás után, a hírlevélben megadott linkről letöltheti!
     Előző lap                          Vissza                         Következő lap    

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Biologika Szerv Atlasz egy multimédiás prezentációs és tananyag, a hivatalos BIOLOGIKA® tanfolyamok képzési anyaga. Egy természettudományos összefüggéseket ismertető (tan)könyv. (Nem ad semmilyen terápiás instrukciót és nem öndiagnosztizálásra szolgál. Diagnózisért és kezelésekért forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.) Szeretne biologika tanfolyamon részt venni? Kérjük vegye figyelembe, hogy ez a logó hitelesíti a Barnai Robertó-féle tanfolyamok METODIKÁJÁT és TARTALMÁT. A Szerv Atlasz tanfolyami és oktatási célú használata (többek között minőségbiztosítási okból) csak írásos engedéllyel rendelkező trénernek megengedett. Szeretne biologika tanár lenni? Szeretné a Szerv Atlaszt tanfolyami prezentációs anyagként használni? Lefordítaná más nyelvekre, vagy akár ki is adná? Engedéllyel lehetséges, vegye fel a kapcsolatot a szerzővel! A zöld hátteres Szerv Atlasz lapok kivételével (mert az első fejezet a legfontosabb, leginkább közérdekű alapismereteket tartalmazza), a szerv atlasz többi részének sokszorosítása, publikációja, (sem egészében, sem részleteiben) nem megengedett, sem elektromos vagy mechanikus módon, beleértve a nyilvános előadásokat, kurzusokat, hangoskönyvet, bármilyen fénymásolást, internet terjesztést, e-bookot és az információrögzítés bármely formáját - semmilyen formában és értelemben) a szerző írásos engedélye nélkül. Felhívjuk arra szíves figyelmét, hogy a Szerv Atlasz egy jogilag védett kiadvány, és a biologika logo* egy nemzetközileg bejegyzett védjegy (*egy kör, három fibonacci vonal, és egy egyenlő szárú háromszög). Az atlasz másolása, publikálása, képek, ábrák, szövegek, szövegrészek, kivonatok sokszorosítása, valamint az atlasz tanfolyami, oktatási célú használata írásos engedély nélkül szinte minden országban bűncselekménynek minősül. Ha jogtalanságot, visszaélést venne észre és azt jelzi a kiadónak - hálásan megköszönjük. (info kukac organatlas pont .net) A zöld hátteres alapismeretek lapok/oldalak azonban szabadon másolhatók, használhatók, felhasználhatók, ingyenesen megoszthatók, nyomtathatók, valamint az atlasz kiadójánál külön füzet, plakátok és molinók formájában is kaphatók.
A lap szövege a következő:

59 A középagy metszetén így néznek ki a fő agyi részek. Ebből a szögből, ebben a síkban találhatók az agyi gócok. Lelki szinten érzelmi kilengés, túltengés. LÉLEK AGY 59 A bél szerkezete és a belek elhelyezkedése a hasüregben. v.7.2014.04.14. SZERV Ha teljesülnek a biológiai természettörvényeknél leírt feltételek, beindul egy Értelmes Biológiai Különprogram (SBS, ÉBK), szervi szinten sorvadást (szövetcsökkenést) vagy daganatot (szövetgyarapodást) tapasztalunk. A DHS hatására kialakuló elváltozásnak mindig van konkrét biológiai értelme, célja, rendeltetése. Bélizmok (gyomor-, duodenum, vékonybél-, vastagbél-, sigmoid- és végbél-simaizomszövet) Biológiai funkciója: a falattovábbítás mechanikai megvalósítása, táplálék, béltartalom mozgatása a tápcsatornában. A mai simaizomszöveteink tulajdonképpen mind ősi bélizmok leszármazottai. A testünkben csak néhány helyen találunk simaizomszöveteket, létfontosságú szervek részeiként. A simaizomszövet akaratlagosan nem mozgatható, középagy-vezérelte mozgatásával létfontosságú feladatokat lát el. Simaizomszövet végzi például a tápcsatorna (beleink) tartalmának továbbítását is. Míg a KA szakaszban minden simaizomszövetnél fokozott perisztaltikát látunk, a megoldás utáni szakaszban a tünetek viszont – a módosult funkció miatt – nem egyformák. A bél teljes egészén fokozott vagotóniás perisztaltikát, jó bélfunkciót, fokozott összehúzódásokat tapasztalhatunk. Konfliktustípus: sajátos falatmozgatási konfliktus, a „falat” beszorulása, megakadása, elakadása. Érzelmi tartalom: A falat megakadt, fennakadt, beragadt, ezért helyileg erősebben kell tovább tolni. Falatmozgás, -haladás, -továbbítás görcsös erőltetése, rágörcsölés). Ha a falat, pl. küldemény, bevétel, átutalás nem megy tovább, veszélybe kerül a túlélés. Határidőre kész kell lennem, és még sehol sem járok a feladatommal, munkával, szakdolgozatommal. Tolom/nyomom, ahogy bírom, haladjon, el vagyok maradva, ez a továbbiakhoz/eredményhez mindenképpen szükséges, számomra létfontosságú. KA szakaszban: izomszövet-daganat, mióma, megvastagodás, fokozott bélperisztaltika az érintett részen, míg a többi bélszakasz ellazul. Ezt régebben tévedésből bélizombénulásnak vélték, és a daganatot legtöbbször észre sem vették, mivel ritkán okoz komoly panaszt. Betegségnevek: bélparalízis, idővel bélmióma. MU szakaszban: az izomszövet-daganat megmarad, nem kerül elbontásra (tartós megerősítés). Ha a bélizom-daganatra a jövőben nincs többé szükség, akkor lassan (mikrobák általi gyorsított elbontás nélkül, fájdalmas vagy veszélyes komplikációk nélkül) visszaépül eredeti méretére. A megoldás utáni szakaszban a bél teljes egészén fokozott bélizommozgásokat (bélperisztaltikát) tapasztalunk, az epileptokrízisben remegést (fibrillációt). Mintha valami pocaklakó mocorogna. Az elváltozás biológiai értelme: az izomszövet megerősítése a bélfunkció fokozásával egyidejűleg. 2.2.1. Alap szeminárium 2006-2016 © Barnai Roberto - biologika.hu

Ha tetszik Önnek az ismeretanyag, ami ezen az oldalon
elérhető, esetleg már meg is tapasztalta és ajánlaná
másoknak, itt is érdemes és ajánlatos rákattintani
a Tetszik gombra. Köszönjük a támogatást!
Ez a fészbukon jelenleg sajnos nem nagyon látszik, de ugyanakkor
jelentősen elősegíti vele, hogy ez a lap, ez az oldal a google
keresőben is egyre előrébb jelenjen meg. Ha meggondolná magát,
Tevékenységnaplóban tudja a Like-ot módosítani vagy levenni.

Eseménynaptár

Utolsó hónap július 2024 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31